Thursday, June 18, 2009

awas FACE BOOK!!!Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County , New York ?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Sedikit Info tentang AEPi:

1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...

3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.

5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel

6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut?
Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?

Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .
Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.


petikan nukilan:'taman2 syurga'..

Catatan: Artikel ini hanyalah sekadar untuk perkongsian bersama, bukan untuk mengajak anda memboikot FB, apalagi mencemuh individu yang memilikinya. Tak salah kalau kita nak guna FB tapi pastikan niat dan cara kita gunakannya bil hikmah kerana niat tidak menghalalkan cara dan cara pula tidak menghalalkan niat. Berpada-padalah kita dalam melakukan sesuatu perkara seperti kita menggunakan teknologi,buah fikiran dan pelbagai lagi perkara yang diasas, dibangunkan dan dipelopori oleh 'tangan' golongan Kuffar yang lain (spt IBM,INTEL,COCA-COLA dll)... Ingatlah bahawa Islam menuntut umatnya menyampaikan sesuatu ilmu kepada muslimin yang lain meskipun hanya dengan sebaris ayat..

2 comments:

Kamek said...

owh.. kesimpulannya, facebook pun kena boycott lah.. tapi kene tahu source info ni dulu. apepon, lagi selamat if takyah join mende alah ni ek? Baiklah!!

iNtuisiiNsurgeNsi said...

bkn cam2,kak..gune boleh tp untuk tujuan kebaikan dan berpada2.alaa..cam kte gne INTEL,IBM dll teknologi barat 2..